به گزارش برسیپا، در سال 2012 اولین کدهای رمز ارز مونرو توسط تیمی هفت نفره - که هیچ گاه این ترکیب هفت نفره تایید نشد - طراحی و توسعه پیدا نمود. در سال 2020 مقالات متعددی مبنی بر اینکه مونرو نیز یکی از ساخته های ساتوشی ناکاموتوی معروف بیت کوین هست منتشر شد که روند کد نویسی و دستورات بیس اولیه این امر را تایید می نمود اما هیچگاه هیچ سندی همچون بیت کوین برای این امر مشخص نشد. وایت پیپر مونرو در سال 2012 توسط نیکولاس ون صابر هاگن منتشر شد و بعدها چنین اسمی معلوم شد وجود خارجی نداشته است و همین امر تئوری خالق بودن یکسان بیت کوین و مونرو توسط یک نفر را تقویت نمود. زیرا در مقاله ای که در سال 2020 توسط دی استفان در وبسایت DEFORCASTE منتشر شد از انگیزه های بالا ساتوشی برای این امر پرده برداشت. ایده خلق این ارز دیجیتالی توسط یک کاربر انجمن Bitcointalk با نام کاربری “thankful_for_today” مطرح شد. در ابتدا تحت عنوان BitMonero شناخته می شد که ترکیبی از Bit (مانند بیت کوین) و Monero (به معنای “سکه” در زبان اسپرانتو) است. پنج روز بعد طرفداران این ارز دیجیتال تصمیم گرفتند نام کوتاه شده مونرو را برای آن انتخاب کنند.مونرو طی سال 2016، رشد سریعی را در بازار سرمایه و حجم معاملات تجربه کرد. بخشی از این رشد به دلیل پذیرفتن این ارز توسط سایت AlphaBay، فروشگاه بزرگ فضای Darknet، بود که در ماه ژوئیه 2017 با فشارهای بسیار تعطیل شد.در تاریخ 10 ژانویه 2017، حفظ حریم خصوصی معاملات Monero با 1) به کارگیری تراشه های محرمانه الگوریتم گریگوری ماکسول، 2)مخفی کردن مقادیر معاملات و 3) ایجاد نسخه بهبود یافته Ring Signatures، تقویت شد.مونرو یک رمز ارز پایه با سورسی مخفی، غیر متمرکز اما بدون شناسایی و ردیابی می باشد. یکی از بزرگترین اهداف این پروژه دستیابی به بالاترین سطح عدم تمرکز ممکن است ، به این معنی که کاربر نیازی به اعتماد به شخص دیگری در شبکه ندارد. هر معامله در این شبکه بصورت کدهای رمز نگاری شده و غیر قابل مشاهده برای دیگران خواهد بود و فقط دریافت کنندگان و فرستندگان می توانند در زمان ارسال و دریافت کدهای رمز نگاری شده را مشاهده نمایند. ادرس های مونرو نیز طولانی ترین ادرس های کیف پول دنیا هستند و همین امر نیز باعث شده است که حتی دریافت کنندگان یا ارسال کنندگان نیز به سختی قادر به واشکافی این کدهای رمز نگاری شده باشند در ذیل یک نمونه آدرس مونرو را مشاهده می کنید :
بر خلاف بسیاری از ارزهای دیجیتال، مونرو با استفاده از تکنولوژی خاصی به نام “Ring Signatures” کلید عمومی کاربران را دائماً به منظور از بین بردن امکان شناسایی یک کاربر خاص تغییر می دهد. مفهوم Ring Signature ابتدا توسط دانشگاه MIT و موسسه Weizmann در سال 2001 در مقاله ای به چاپ رسید. محافظت از حریم خصوصی در Monero از سه راه صورت می گیرد. Ring signatures این قابلیت را دارد که فرستنده در میان سایر خروجی های تراکنش پنهان شود، آدرس دریافت کننده تراکنش مخفی بماند و RingCT نیز مقدار معامله را مخفی می کند. در نتیجه Monero ویژگی blockchain مبهم را دارد، تفاوتی آشکار با بلوک های بیت کوین که قابل ردیابی هستند. به این ترتیب، مونرو “انتخابی شفاف با حفظ کامل حریم خصوصی” محسوب می شود. Monero دارای دو مجموعه کلید است، کلید مشاهده (view key) و کلید خرج کردن (spend key) . بدون داشتن spend key، مشاهده دقیق میزان موجودی کیف پول شما غیر ممکن است. در کنار ویژگی های دیگر، حفظ حریم خصوصی شبکه مونرو اساساً با ایده تراکنش های ناشناس، بدون هیچ گونه تعهدی برای همکاری با اشخاص ثالث، ارائه می شود. مونرو بر اساس یک رمزنگاری پیچیده ایجاد شده و در مفهوم خود دارای عوامل مبهم بسیاری است که دشوار بودن تشخیص معامله گران از جمله این موارد است.
با وجود ارائه سطح بالایی از امنیت، Monero قابلیت تبادل پذیری را نیز ارائه می دهد: به معنی این که هر یک از واحد های ارز را می توان جایگزین دیگری نمود. تفسیر دیگر این قابلیت این است که هر سکه نسبت به دیگری ارزش برابر دارد.از آنجا که تاریخ معاملات بیت کوین در بلاک چین ثبت می شود، سکه هایی که با وقایع خاص مانند سرقت ها مرتبط باشند توسط تاجران و صرافی ها از بین می روند. با توجه به ماهیت غیر قابل کشف مونرو، هیچ دو سکه ای قابل تشخیص نیستند و هر دو در چشم تاجران برابرند. به همین دلیل، مونرو (XMR) از زمان انتشار آن افزایش ارزشی پایدار داشته است. بازارهای تاریک وب از جمله AlphaBay و Oasis به دلیل محبوبیت بالا، این ارز دیجیتال را پذیرفته اند. وزارت خزانه داری آمریکا البته خرید و فروش این رمز ارز را بدون احراز هویت در تمامی صرافی های دنیا تحریم کرده است و هرکسی قصد خرید و فروش انرا داشته باشد می بایست مراقب این امر باشد زیرا در صورت شناسایی، حتی خود اشخاص نیز تحریم خواهند شد و در شرایطی تحت تعقیب اینترپل قرار خواهند گرفت.
Monero برای کاربران خود جهت استخراج هر دو سخت افزار CPU و GPU را بر اساس شرایط تعیین شده فراهم می کند. در حال حاضر ASIC برای استخراج مونرو وجود ندارد، به این معنی که هر کس با رایانه شخصی خود می تواند آن را استخراج کند. CryptoNight الگوریتم هش کردن مورد استفاده در شبکه مونرو، مسئول متعادل نگه داشتن میزان استخراج است. توجه داشته باشید که راه درست استخراج این ارز دیجیتال تنها از طریق استخر استخراج (Mining Pool) مونرو است؛ زیرا استخراج آن هرگز به تنهایی صرفه اقتصادی ندارد. اولین چیزی که باید در مورد آن فکر کنید این است که آیا قصد دارید انفرادی به استخراج مونرو بپردازید یا ترجیح می دهید به یک استخر استخراج ملحق شوید؟ استخراج در استخرها معمولا با هزینه هایی همراه است، اما مزایای بسیاری نیز دارد. کاربرانی که قدرت محاسباتی کافی ندارند ممکن است جهت گرفتن پاداش حل مساله زمان طولانی را صرف نمایند؛ برخلاف یک استخر استخراج که کاربران آن تلاش خود را به منظور کاهش واریانس و جریان مداوم درآمد با یکدیگر به اشتراک می گذارند.