مقامات ایرانی راه را برای نیروگاهها جهت استخراج رمزارز باز کردهاند. با این حال، این مجوز با کمی احتیاط نیز همراه هست، زیرا اپراتورهای نیروگاه برق نمیتوانند از سوخت یارانهای استفاده کنند. بنابراین، نیروگاههای ایرانی که به دنبال استخراج بیتکوین هستند میبایست از دولت مجوز کسب کرده و از تعرفههای برق مصوب تعیین شده توسط مقامات استفاده بنمایند. اجازه نداشتن نیروگاههای برق در استفاده از سوخت یارانهای، اقدامی است که دولت برای اطمینان از اینکه چنین فعالیتهایی تأثیر منفی بر تأمین برق شهری و همچنین سایر بخشهای صنعتی کشور نداشته باشند صورت داده است. بابک بهبودی، بنیانگذار پلتفرم معاملاتی دارایی دیجیتال به نام SynchroBit Hybrid Exchange به کوینتلگراف گفت که این خبر، نقطه عطف دیگری برای استخراج قانونی رمزارز در ایران را نشان میدهد:
شرکت مدیریت دارایی دیجیتال CoinShares در نسخه سوم گزارش دوسالانهاش درباره استخراج بیتکوین در تاریخ ژوئن سال 2019، فاش کرد که نفوذ انرژی تجدیدپذیر جهانی در صنعت به میزان 74.1 درصد میباشد. در آخرین یافتههای تحقیقاتی این شرکت که در دسامبر 2019 منتشر شد، این نسبت اندکی به 73 درصد کاهش یافته است. آقای بهبودی با اظهارنظر درباره احتمال ادعای ایران در داشتن سهم بیشتری در بازار جهانی استخراج بیتکوین، اظهار داشت:
نیروگاههای برق موجود در ایران که مشغول استخراج رمزارز هستند، ممکن است ردپای استخراج بیتکوین در کشور را افزایش دهند، که منجر به افزایش سهم نرخ توزیع هش جهانی بشود. تا تاریخ آگوست سال 2019، ایران در ظرفیت تولید نیروی حرارتی همراه با یک افزایش سریع 9.000 مگاواتی که در یک دورهی شش ساله اتفاق افتاد، دارای رتبه نهم جهانی میباشد. خبر دیگری نیز هست که به نظر میرسد فعالان این حوزه در سایر مراکز مهم استخراج رمزارز در حال گسترش عملیاتهای خود هستند. استخراجکنندگان اصلی آمریکای شمالی مانند Birfarms و Marathon طی چند ماه گذشته سفارش خرید قابل توجهی را برای تهیه تجهیزات استخراج رمزارز از تولیدکنندگان عمده مانند MicroBT و Bitmain ثبت کردهاند. این موجودیهای جدید شامل بهروزرسانی سختافزارهای استخراج بوده که قادر به تولید سطوح به مراتب بیشتری نسبت به نسل قبلی تجهیزات میباشند. استخراج بسیار کارآمد رمزارز حتی در شرایط فعلی نیز نگرانی خاصی بخصوص پس از هاوینگ بیتکوین در ماه مه را در بر دارد. به نظر میرسد که در قرقیزستان، استخراج بیتکوین توجه دولت را به خود جلب کرده است. در اوایل ماه آگوست، وزارت اقتصاد این کشور برای بحث و گفتگوی عمومی، پیشنویس طرح تحمیل نرخ مالیات 15 درصدی برای استخراجکنندگان بیتکوین را منتشر کرد. این اقدام بخشی از تلاشهای دولت بمنظور تحریک بهبود اقتصادی در وضعیت پاندمی فعلی کووید 19 میباشد. کشورهایی مانند ایران بدنبال رقابت با ایالات متحده آمریکا در یک جنگ هش هستند. طبق گفته های مکس کایزر که همواره دیدگاه صعودی به بازار رمزارزها داشته، این کشمکش، بیتکوین را به مرز قیمت 500.000 دلار در بازار پرتاب خواهد کرد. مهاجرت توان هش از «شرق به غرب» میتواند باعث کاهش چشمگیر تسلط چین بر نرخ هش استخراج بیتکوین شود. استخراجکنندگان غربی که از هزینههای بالای عملیات استخراج در اروپا فاصله میگیرند، میتوانند به آمریکای شمالی نقلمکان کنند که ایالات متحده آمریکا به دلیل تحولات در مقررات در تعدادی از ایالتهای آن میتواند بعنوان یک گزینه مناسب در نظر گرفته شود.